Tiden løber... hvor langt er i nået med jeres forberedelser? Synes selv, det går helt ok hos mig.
Vi holder åbent hus her for familie og venner den 21. december og planen er lagt.Vi bliver 25-30. Laver græskarsuppe med bruchetta, æbleskiver, Glögg, kaffe, og kolde drikkevarer. Nemt alt lave.
Gaverne mangler jeg et par stykker. Det ordner jeg i begyndelsen af næste uge.
På torsdag for vi en gæst fra Grækenland - han skal være hos os indtil 25. december. Han glæder sig at opleve en dansk jul. :-). Og det får han. :-).
Her en opskrift på nogle Schweiziske honningkager (Balser Läckkerli):
450 g honning
300g sukker
1,5 spiseske kanel
lidt nellike
en halv teske muskat
varmes langsomt op i en gryde. Når det koger op, tages den af varmen
100 hakket syltede orangeskal
100 sukat
200 grovhakkede
reven skal af en citron
blandes i massen.
I dl. kirsebærsnaps
600 g mel
1,5 teske bagepulver
blandes i honningmassen.
Massen er til to bradepander. Del dejen i 2, rul det ca. 5 mm tyk ud mens den er varm endnu og lad det hvile mindst 2 timer - eller over en nat.
Bag ved 220 grader i mitten af ovnen i 15-20 min.
Glasur:
150 g florsukker
3-5 spiseske vand
Kom glasuren straks på med en pensel. Skær ud i små 4kanter, mens det er varmt. Det skal gå lidt stærkt - bliver det for koldt, er det vanskeligt at skære ud.
Vi holder åbent hus her for familie og venner den 21. december og planen er lagt.Vi bliver 25-30. Laver græskarsuppe med bruchetta, æbleskiver, Glögg, kaffe, og kolde drikkevarer. Nemt alt lave.
Gaverne mangler jeg et par stykker. Det ordner jeg i begyndelsen af næste uge.
På torsdag for vi en gæst fra Grækenland - han skal være hos os indtil 25. december. Han glæder sig at opleve en dansk jul. :-). Og det får han. :-).
Her en opskrift på nogle Schweiziske honningkager (Balser Läckkerli):
450 g honning
300g sukker
1,5 spiseske kanel
lidt nellike
en halv teske muskat
varmes langsomt op i en gryde. Når det koger op, tages den af varmen
100 hakket syltede orangeskal
100 sukat
200 grovhakkede
reven skal af en citron
blandes i massen.
I dl. kirsebærsnaps
600 g mel
1,5 teske bagepulver
blandes i honningmassen.
Massen er til to bradepander. Del dejen i 2, rul det ca. 5 mm tyk ud mens den er varm endnu og lad det hvile mindst 2 timer - eller over en nat.
Bag ved 220 grader i mitten af ovnen i 15-20 min.
Glasur:
150 g florsukker
3-5 spiseske vand
Kom glasuren straks på med en pensel. Skær ud i små 4kanter, mens det er varmt. Det skal gå lidt stærkt - bliver det for koldt, er det vanskeligt at skære ud.
lyder som at i får en hyggelig dag d 21
SvarSletTusind tak for opskriften. Det ser altså spændende ud. Jeg synes jeg har brug for lidt nyt......
SvarSletI år er vi meget, meget langt med forberedelserne. Fordi vi ikke rigtig laver noget..... Min mand bliver ved at være småsyg, nyt penicillin hele tiden. Ingen energi, hoster osv...... H er ikke hjemme andet end 2x2 dage i denne måned, så vores juleforberedelser handler mest om, hvad jeg vil lave for - og til mig selv. Virkelig en kedelig omgang.
Og en noget anderledes og mere stille december end vi par prøvet før.
God da til dig.
Det lyder som en dejlig dag. Tak for opskrift.
SvarSletDejligt at have styr på det : ) lyder hyggeligt med en julegæst, spændene hvad han synes.
SvarSletLyder spændene med dine julekager god bagelyst
Rigtig gid 12 dec
Det lyder da godt nok som en super familiedag, og rigtig hyggeligt med en julegæst fra andre dele af vores efterhånden lille verden, men de gør jo nok altid tingene lidt anderledes i hvert fald.
SvarSletTusind tak for opskriften, det lyder rigtig lækkert.
Vi har styr på de fleste af gaverne og resten kommer vist i hus i eftermiddag pånær en enkelt hvor fødselsdagen lige skal "overståes", før vi kan købe julegave :) Juledekorationerne er lavet, noget af julekonfekten (ved ikke, om vi når mere i år - så skal det være pga min store dreng), så nu mangler jeg vist bare at få pyntet op til jul samt naturligvis at få købt juletræet - men mon ikke det også bliver gjort i morgen ;)
SvarSletHvor spændende med en gæst henover julen. Synes, det er sjovt og lærerigt at snakke om traditioner med folk fra andre kulturer - ja selv danskere, fordi vi har vores egne forestillinger om, hvad der skal til for at få en rigtig jul
Hej igen. Du får lige et link til dobbelt zigzag kortet her.
SvarSlethttp://mariannespapir.blogspot.dk/2012/06/double-zig-zag-card-tutorial.html
Det er lettere at lave end man lige tror.
Det lyder hyggeligt med al det juleri.
SvarSletGod aften.
Det lyder da rigtig hyggeligt med det åben hus :)
SvarSlet