Et par stykker har spurgt om "gode råd". Her et par billeder, hvordan jernet ser ud. Det er et arvbestykke. :-).
Som nævnt, kan man også lave salte ting på det jern. Det smager bare supergodt.
"Salzbrätzeli":
100 g smør - IKKE margarine
300 g mel
125 ml vand
1-2 teske salt
Smørret skal være blødt. Opløs saltet i vandet. Kom mel i og ælt til en dej. Lad de hvile mindst en halv time. Giver ca. 100 stk.
"Mohnbrätzeli":
Samme grundopskrift, men kom lidt mindre salt i og rør 1-2 spiseske birkes i.
"Chümibrätzeli ":
Samme grundopskrift, lidt mindre salt og 1-2 spiseske kommen.
"Chäsbrätzeli":
75 g smør
100 g revet ost (det skal være en fast ost med smag - har med held brugt Parmesan)
300 g mel
1-2 teske salt
125 ml vand
Samme fremgangsmåde som de oven beskrevne.
Til dem, som prøver - god fornøjelse!
Som nævnt, kan man også lave salte ting på det jern. Det smager bare supergodt.
"Salzbrätzeli":
100 g smør - IKKE margarine
300 g mel
125 ml vand
1-2 teske salt
Smørret skal være blødt. Opløs saltet i vandet. Kom mel i og ælt til en dej. Lad de hvile mindst en halv time. Giver ca. 100 stk.
"Mohnbrätzeli":
Samme grundopskrift, men kom lidt mindre salt i og rør 1-2 spiseske birkes i.
"Chümibrätzeli ":
Samme grundopskrift, lidt mindre salt og 1-2 spiseske kommen.
"Chäsbrätzeli":
75 g smør
100 g revet ost (det skal være en fast ost med smag - har med held brugt Parmesan)
300 g mel
1-2 teske salt
125 ml vand
Samme fremgangsmåde som de oven beskrevne.
Til dem, som prøver - god fornøjelse!
Nej hvor sjovt. Både jern og opskrift ligner gode råd- tingene.
SvarSletJeg tror de to ting stammer samme sted fra. Måske Netop Schweitz eller Tyskland. jeg husker gode råd fra min farmor, som var født i Sønderjylland, da det var Tysk. Og et sønderjysk kaffebord skal indeholde gode råd.
At opskrift osv så i dag er noget der bruges overalt handler nok om, at vi flytter mere rundt i dag.
Dit jern er bare fint med 4 mindre kager. Mere praktisk, og fint med forskellige mønstre.
Tak for opskrift og billeder. Sikke kloge vi bliver af at juleblogge....
God dag.
Ja det er da utroligt hvad man lærer, når man surfer rundt her. Hvor er de fine og tak for opskrifterne også.
SvarSletTak for opskrifter. :-)
SvarSletHold da op hvor er det jer super fint : )) Har aldrig set et Gode råd jern med delt i 4. Super smart : )
SvarSletHold godt fast på det, lad mig det vide hvis du nogen sinde ser et til salg.
Spændene opskrifter de skal kigges nærmere på efter jul TAK
Rigtig god aften her d. 15 dec
ej jeg bliver altså nød til at have fat i sådan et jern ,vil så gerne prøve at smage dem, de ser så lækre ud
SvarSletHvor er det flot. Jeg må sende min søster på udkig efter sådan et jern. Hun er meget på loppemarkeder.
SvarSlet