papirtosse

søndag den 7. december 2014

juleblog 7. december

Så er vores gæster rejst for denne omgang. De kom i fredags og ne er det helt stille her i huset. Ingen unge menneskers hastige skridt, ingen snak med veninden i hyggekrogen, ingen hund, som lægger snuden på ens knæ og ser bedende på en. Øv-

Har overvejet at lave dej til diverse jule småkager. Jeg laver mest småkager efter schweiziske traditioner. Men jeg prøver forskellige slags. Sidste år så min skål sådan ud mellem jul og nytår:


Men jeg begynder nok med "gode råd" og "Basler lækkerli". Basler lækkerli er en slags honningsmåkager. Lavet af masser af honning, mandler kanel, kardemomme, nelliker, mel  og meget fintrevet sukkat. Det holder småkagerne saftige. Og så smager det himmelsk. Laver hvert år med et kilo honning (som vi selv producerer) til jul. Og der er sjælden, det er noget tilbage til selve juleaften :-).

Kan i hygge jer på denne 2. advent - her er det halvmørkt, det regner og blæser. Godt, man kan være inden døre .-).

8 kommentarer:

 1. Ja Katarina (er det ikke det du heder?) ens rødder fornægter sig ikke, din småkage skål ser mega lækker ud. knus morkaren.

  SvarSlet
 2. Uha det ser godt nok bare lækkert ud her, man blír jo helt lækkersulten he he. Må indrømme jeg bager ikke en skid i år, da vi ikke er hjemme i juledagene, og så blír det bare ikke spist, så det gider jeg ikke, der er jo ikke helt den afsætning mere, som da der var masser af unge mennesker hele tiden, så var der aldrig nok af noget som helst, men nu vi kun er vi to "gamle" tilbage går der ingenting af den slags mere.

  SvarSlet
 3. Dejligt med gæster, og dejligt med ro i huset igen....
  De kager ser altså lækre ud.
  Kunne vi ikke få en opskrift på dine anderledes og ukendte kager ? Men måske mindre Portion end til 1 kg honning...Hihi.

  SvarSlet
 4. Det ser godt nok lækkert ud : ) skal også snart have bagt gode råd, man er vel sønderjyde : ))
  Rigtig god aften her på 2 advent

  SvarSlet
 5. Ser lækkert ud.... håber du er godt i gang nu :-))

  God aften til dig

  SvarSlet